Lækker grov foccacia // Opskrift

DSC_2328Jeg har en lækker opskrift i ærmet til jer i dag. Der er ret langt mellem opskrifterne herinde og jeg vil rigtig gerne komme med lidt flere opskrifter til jer, men det der med at tage billeder af maden, stemmer ikke altid så godt overens med en sulten mave og et varmt måltid. Jeg er næsten altid sulten og er derfor ret dårlig til at skulle vente ydereligere på min mad, efter allerede at have ventet under tilberedningen. Det er selvfølgelig ikke sådan at jeg aldrig er mæt, men når man trænger til mad med to til tre timers intervaller, er man åbenbart konstant sulten, i hvert fald ifølge nogle af de tosser jeg godt kan lide at tilbringe min tid med. Vejen til mit hjerte går tydeligvis igennem min mave, hvilket til gengæld ikke er helt løgn.

Forleden bagte jeg det lækreste grove foccacia, toppet med flagesalt og frisk rosmarin. Det blev super lækkert i konsistensen og smagte virkelig godt. Brødet er på ingen måde tørt eller tungt i krummen, hvilket godt kan være tilfældet med nogle hjemmebagte fuldkornsbrød. Vi brugte noget af brødet som tilbehør til aftensmaden, men det kan bestemt også bruges til frokost, fx som sandwichbrød eller som tilbehør til en salat.

Opskrift
(Tid i alt: 1 time og 50 minutter)
25 g gær
7 dl lunkent vand
2 tsk groft salt
1 dl olivenolie
1/2 dl mørk sirup
100 g havregryn
350 g hvedemel
200 g fuldkornsspelt
150 g grahamsmel

Fremgangsmåde
Opløs gær i lunkent vand. Tilsæt salt, olie og sirup. Tilføj gryn og derefter melet lidt efter lidt, da der potentielt skal bruges lidt mere eller lidt mindre mel for at opnå den ønskede konsistens. Blandingen skal gerne have konsistens som tyk havregrød. Rør dejen et par minutter, gerne på maskine. Lad derfter dejen hvile i 30 minutter ved stuetemperatur.

Hæld dejen i en bradepande eller et fad (ca. 26 x 34 cm), foret med bagepapir og smurt med lidt olie i bunden. Lad dejen hæve i yderligere 30 minutter under et klæde. Prik dejen med en våd finger, og top med salt og rosmarin. Brødet kan også toppes med oliven, lidt feta, soltørrede tomater eller, hvad end du godt kan lide.

Bag brødet ved 200 grader varmluft i ca. 45 minutter. Tildæk evt. brødet med folie undervejs, hvis skorpen bliver for mørk. Lad brødet køle i formen og skær det ud efter behov.

DSC_2308

Er du nysgerrig efter mere af BLAA NORD? Følg bloggen på Bloglovin, Facebook og Instagram.

Posted in: Opskrifter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *