Guldkarameller // Opskrift

Choko oppe fra (1 of 1)DSC_9329Chokolade m. blå baggrund (1 of 1)Tip: Karamellerne kan bruges som værtindegave eller bare til at forkæle en man holder af – hvis de da holder så længe.

Julen er for de fleste en ekstra sød tid med masser af godter og gode sager. Mange kaster sig ud i hjemmegjort konfekt og slik, og den klub vil jeg også være med i. Derfor har jeg været i gang med at lave, og eksperimentere med, karamel.

Herhjemme er de søde sager dog ikke kun forbeholdt højtiderne og jeg vil mene, at karamellerne her kan spises og produceres hele året rundt. Det kan i hvert fald være svært at lade være når man er lidt af en sukkergris som mig.

Opskrift
– 1/2 l piskefløde 38 %
– 250 g sukker
– 120 g glukose sirup

Fremgangsmåde
Bland alle ingredienser sammen i en gryde og kog ved middel til høj varme. Vælg gerne en gryde, hvor der er godt med plads, da massen bobler op ved kogning. Kog massen i en times tid og rør jævnligt rundt undervejs. Jo længere tid massen koger jo hårdere bliver karamellen i sidste ende.

Test om karamellen er ved at være færdig ved at putte en smule på en tallerken i køleskabet i nogle minutter. Når massen er færdig hældes den i et fad, som beklædes med bagepapir og smøres let med neutral olie. Stil karamellen på køl indtil den er hård og kan skæres ud.

Jeg valgte at mine karameller skulle være firkantede, men de kan selvfølgelig også rulles, hvis man føler for dette. Overtræk karamellerne med chokolade, afkøl og spis!

Hvis man ikke er tilfreds med hårdheden, når karamellen er kølet af og har sat sig, kan man sagtens varme det op i en gryde igen og koge det længere. Det er dog vigtigt, har jeg erfaret, at man her rører rundt i massen hele tiden, så den ikke brænder på.

Næste gang jeg giver mig i kast med den hjemmelavede karamel vil jeg, i stedet for glukose sirup, forsøge mig med almindelig lys sirup da det er noget billigere.

Er du nysgerrig efter mere af BLAA NORD? Følg bloggen på Bloglovin, Facebook og Instagram.

Posted in: Jul, Opskrifter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *