Den kreative adventskrans

DSC_3267DSC_3241Julen med alt sin pynt kan være mange ting. Nogle er traditionstro, andre følger tidens trends og så er der med garanti en masse midt i mellem. Jeg har aldrig helt været den store tilhænger af at følge tidens farver i julen, som både har budt på lilla, sort og kobber. Egentlig er jeg nok blevet mere til den gammeldags julestil med årene, som for mig blandt andet rummer grønne og røde farver på træet, flag, trommer og små træfigurer.

Samtidig er jeg også helt vild med at bringe naturens fine materialer indenfor. Mos, kogler, lærkegrene og gran, som afspejler den nordiske trend, men også gamle traditioner, er afgjort med til at sætte stemningen. Vores anden adventskrans i år har derfor lidt af det hele. Jeg er egentlig ret så tilfreds med resultatet og så var den oven i købet nem at lave.

Fremgangsmåde
Kransen er bundet på en halmkrans, som kan købes i diverse supermarkeder. Først har jeg beklædt den med helt almindeligt fyrremos, som er fundet i skoven. Mosset er bundet på med vindseltråd og hele kransen er dækket af, så der ikke er synligt halm. Efterfølgende har jeg stukket noget tæt og knoldet mos på enkelte steder, med små metalbøjler. Jeg er gået all in på lærkegrene med masser af kogler på, som også er sat fast med metalbøjler, og placeret tæt omkring de små mosknolde, så der kommer lidt samling på pynten. Sidst er der tilføjet lidt fyrkviste og sat lys i, hvor tre står på række og det sidste er forskudt. Monter lysene ved at smelte små metalspyd op i bunden.

Se mit bud på den klassiske adventskrans her og den avancerede adventskrans her.

DSC_3257DSC_3238

Er du nysgerrig efter mere af BLAA NORD? Følg bloggen på Bloglovin, Facebook og Instagram.

Posted in: Boliginspiration, DIY, Jul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *