Delish Granola bars // Opskrift

DSC_9886I dag har jeg en let og lækker opskrift til jer. Jeg har været i gang med at lave mine egne müslibarer, som slet ikke skal i ovnen. Helt uskyldige er de ikke, men jeg synes at de fungerer godt som en eftermiddagssnack op ad dagen, når man lige skal have lidt imellem de større måltider. Jeg er ikke altid lige god til at få spist på de rigtige tidspunkter i dagens løb, men tænker at disse müslibarer er nemme at kaste i tasken sammen med et stykke frugt, hvilket måske kan hjælpe lidt på det. Og så smager de godt!

DSC_9869 DSC_9898Opskrift
80 g Smør
0,75 dl Sirup
0,5 dl Rørsukker
½ dl Tranebær
½ dl Rosiner
0,5 dl Tørret æble (kan erstattes af en anden tørret frugt eller helt udelades)
3 dl Grovvalsede havregryn
2 dl Hvedefalger
1,5 dl Bygflager
0,5 dl Hasselnødder, hakkede
0,5 dl Mandler, hakkede
0,5 dl Mørk chokolade (kan udelades)

Note: De forskellige gryn/flager kan justeres efter smag eller erstattes med en færdiglavet müsliblanding, hvis man ikke ligger inde med de forskellige ingredienser seperat.

Fremgangsmåde
Bland smør, sirup og sukker sammen i en gryde og smelt ved lav til middel varme. Rist gryn, flager og nødder på en pande i 5-10 minutter, mens smør, sirup og sukker smelter i gryden. Hak tranebærrene groft og hæld dem i den smeltede masse i gryden, sammen med rosiner, tørret æble og de ristede ingredienser fra panden. Lad blandingen stå på blusset i fem minutter, mens den røres rundt. Når massen er færdig fordeles den i et fad beklædt med bagepapir. Fordel massen så du opnår den højde du ønsker på dine müslibarer og form så skarpe kanter som muligt. Top af med chokolade. Stil massen på køl i 1,5 – 2 timer og skær efterfølgende ud på et skærebræt. Velbekomme!

Er du nysgerrig efter mere af BLAA NORD? Følg bloggen på Bloglovin, Facebook og Instagram.

Posted in: Opskrifter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *