Boligreportage // Rene linjer og masser af personlig historie

DSC_0242

Her bor:
– Kristine Dippel, 29 år.
– Beskæftigelse: Anklagerfuldmægtig ved Anklagemyndigheden ved Syd-og Sønderjyllands Politi.
– Bopæl: Toværelses lejlighed på 70 kvm.

Kristine flyttede ind i sine 70 kvm for godt og vel halvandet år siden. Hun var netop færdiguddannet som jurist i København og stod overfor en flytning til Esbjerg for at starte nyt job. Da flytningen pludseligt skulle gå lidt hurtigt og den nye lejlighed ikke blot lå et stenkast fra hjemmet i København, var Kristine nødsaget til at lokke en veninde ud at rapportere fra lejligheden.

”Jeg var ikke ude at se lejligheden selv, inden jeg overtog den. Sendte en veninde herom og så blev det noget med at sende nogle videoer”. Det krævede dog lidt overtalelse af veninden at få de nødvendige videoer filmet, da andre kiggede nysgerrigt med, fortæller Kristine grinende. Lejligheden passede dog perfekt til Kristines behov og her halvandet år senere er hun efterhånden ved at være kommet godt på plads.

Kristines stil kan beskrives som både stringent, rustik, personlig, varm og historiefyldt. Ifølge hende selv er hendes indretning i hvert fald et miks af både nyt og gammelt, med en lettere overvægt af gammelt. Mange af hendes møbler er nogle hun har samlet sammen gennem tiden og flere emmer af gode minder.

”Jeg tror, at alt jeg har, har jeg en eller anden historie på efterhånden. Havde jeg købt det hele fra nyt, var indretningen klart blevet mere minimalistisk og ens i tonerne, men nu blev det sådan lidt mere en rodebutik af ting, fordi jeg nogle gange måske, har lidt svært ved at smide ting ud. Står jeg i IKEA og kigger på en kommode der alligevel koster 1.000 kr., og jeg samtidig har set den mange andre steder, så ender jeg tit med at købe noget der er brugt i stedet for”.

“Jeg har haft meget fokus på min indretningsstil den seneste tid, fordi indretningen pludselig bestod af mange gamle ting. Når man samlet set kun har brugte ting kan det godt blive lidt old. Derfor har jeg på det sidste prøvet at få lidt farver og nyere ting ind. Selvom det ikke nødvendigvis er de ting jeg ellers ville være gået efter, gør kombinationen af gammelt og nyt, det nye til nogle gode ting”.

DSC_0462DSC_0287Collage6KristineDSC_0390

Er du loppemarkedstypen, til Den Blå Avis eller hvor handler du?
”Jeg er ikke lige så god en krejler som min søster, hun er en hardcore markedstype. Jeg var på Holsted marked fornyligt og der fik jeg købt en lille æske som står inde i soveværelset. Hvis man kan finde nogle ting sådan et sted så er det bare lidt federe”.

Kristine nyder at finde ting som ikke alle andre kan gå ud at købe og mener at netop denne tilgang, er med til at sætte et personligt præg på indretningen. Selvom der er mange sjove ting at finde på et loppemarked, er det ifølge Kristine ikke altid nemt at spotte de gode ting i mængden.

Når hun går efter noget mere specifikt benytter hun gerne Den Blå Avis, hvor hun kan specificere sin søgning. Her igennem har hun blandt andet købt sit sofabord og den lækre Eilersen sofa. Selvom det nogle gange kræver tålmodighed at finde det helt rigtige brugt, vil Kristine hellere undvære end at få købt et nyt møbel hun bliver træt af efter et års tid.

Du var inde på at mange af dine ting har en historie bag sig. Hvilke ting eller møbler rummer en særlig god historie?
”Jeg synes at mine kobberskilte rummer en god historie (mandetegnet i stuen og husnumrene i soveværelset). De er fra min farfars butik, hvilket betyder meget. (Se den restende del af bogstaverne her og her, som har fået plads i hjemmet hos Kristines søster Mette). Der er også noget ved at have gamle Tuborg ølkasser fra min fars unge dage, som har hørt til i den bar mine forældre har i kælderen derhjemme”.

“Gulvtæppet under spisebordet er fra min farmor, som jeg arvede da hun døde. Der er faktisk mange af tingene som er fra min farmor. Hendes bo blev gjort op lige som jeg flyttede ind. Sølv lysestagerne i vinduet, gulvtæppet i gangen og min farfars kamera som hænger på radiatorerne, er alt sammen noget fra min farmors hjem. Spisebordssættet er købt på Lauritz.com og er en fødselsdagsgave fra mine forældre”.

Collage5KristineDSC_0271DSC_0276– Tegningen af den lille fugl på opslagstavlen, er den originale tegning af Kristines tatovering, lavet af Nouvelle Rita fra Lissabon.

Rod er ikke noget der bliver værdsat særlig meget hjemme hos Kristine. Der skal helst være rene linjer og ikke for mange ting. Tingene er sat i system og hun roder helst indenfor et område, som det for eksempel ses på den old school opslagstavle ved siden af sofaen. Vindueskarmene er også langt fra fyldt op og så kan hun godt lide når der er godt med bart gulv.

Opslagstavlen har Kristines far fundet til hende hjemme i forældrenes store kælder. ”Mine forældre har et kæmpe hus, hvor de har alt muligt blandet liggende. Så hvis man mangler noget kan man altid lige spørge far om han ikke ligger inde med noget. Da jeg boede hjemme flyttede jeg altid rundt på mit værelse, for man kunne altid gå i kælderen og finde et eller andet mærkeligt”.

Collage4KristineTip: Ram dine billeder og plakater ordentlig ind hos en dygtig forhandler. Det skaber ifølge Kristine en ekstra glæde for de billeder man har udvalgt. Billedet over radiatoren er fra en udstilling af Richard Mosse på Louisiana.

Tæt på Kristine
Har du et favorit spot i lejligheden?
”Jeg sidder altid ude på køkkenbordet og drikker kaffe. Det er også der vi ender med at sidde ude når jeg har gæster på besøg – køkkenfester. Jeg havde tænkt på at der skulle nogle hylder op på væggen ude i køkkenet, men på den anden side så kan jeg ikke sidde på bordet, hvis de er der, så det kommer ikke til at ske. Jeg bruger utrolig meget tid ude i køkkenet på trods af at jeg ikke laver mad” fortæller Kristine med et lettere grin.

Hvad er dit favorit møbel?
“Jeg tror at det er sofaen eller IKEA skabene i soveværelset. Jeg spottede dem helt tidligt på Pinterest, hvor jeg brugte utrolig meget tid på at finde ud af, hvor de var fra. Billedet var frigivet måneder før kollektionen kom i IKEA, så der blev sat dato i kalenderen og ringet til IKEA for at finde ud af, hvor og hvornår det kunne købes. Det er rodet, men alligevel ordentligt”.

Når du skal finde nye ting til dit hjem, hvad går du så op i?
”Mere og mere kvalitet. Hvis der er noget jeg gerne vil have så køber jeg det og jeg vil gerne have at det er ordentligt. Samtidig bliver jeg dog også vildt glad, hvis jeg finder et eller andet der er møg billigt på et marked. Det er lige ved at det kan gøre mig endnu gladere for tingen, at det har været et godt køb. Men kvaliteten er i fokus og tanken om at det er noget jeg gerne vil beholde. Jeg tror aldrig at jeg som sådan kommer til at følge tendensen, hvor jeg køber og skifter ud ofte. Når jeg køber noget skal holde i lang tid.

Hvis du skal give et råd?
”Jeg går meget op i orden og det med at rode indenfor systemer. Netop det der med at smide tøjet ind bag et gitter, som mit skab, hvor det ser lidt mere ordentligt ud. Hvis du har alt muligt du gerne vil have op, så køb en opslagstavle, så er det rammet ind. Find måder at rode på. Man kan ikke holde orden, hvis man ikke har noget at gemme sine ting væk i. Så kasser, bokse og opbevaringsløsninger, det er virkelig noget af det jeg er gladest for.

DSC_0470DSC_0351DSC_0359Collage3Kristine– De blå urtepotter i køkkenet er købt i Søstrene Grene og viskestykkerne er fra HAY.

DSC_0361DSC_0366Collage2Kristine– Pilen over dørkarmen i køkkenet er lavet af en lokal kunstner i San Francisco og bragt med hjem fra en ferie til USA. 

Noget om køb og indretning
Hvor finder du din indretningsinspiration?
”Jeg synes faktisk at min søster og hendes hus er noget jeg finder meget inspiration i. De er skide gode til det der med at mikse alt muligt mærkeligt i indretningen. Jeg kigger også meget på Pinterest. Der er simpelthen så mange pæne billeder. Så bruger jeg Bloglovin, hvor jeg følger omkring 200 blogs og Instagram, hvor jeg mest følger brands”.

Dit bedste køb?
”Det bedste køb er nok Eilersen sofaen, som er købt igennem Den blå avis. Jeg bød på den, men den var lovet væk til en anden desværre. En måned senere ringede sælgeren så til mig og sagde at den endnu ikke var blevet afhentet, om jeg stadig var interesseret. Den stod opmagasineret og nu skulle den bare væk. Jeg fik den vist for 2.500 3.000 kr. Den er nusset og sådan lidt, men jeg skulle bare have den. Man sidder vildt godt i den.

Dit nyeste køb?
”Planten i stuevinduet, potteplanterne fra Hay, som også står i stuen, og min orange plakat. Jeg har også lige købt en af de fine oliedufte fra Clean ud til badeværelset. Man bliver ikke i godt humør over at skulle betale så meget, men den spreder virkelig god duft i en lille lejlighed”.

Dit næste køb?
”Jeg overvejer lidt en hvid kubus stage ind til soveværelset i samme størrelse som den sorte jeg har. Måske noget nyt sengetøj også – det er sådan noget jeg ikke er så god til at prioritere, fordi det er så dyrt.

Har du et drømmemøbel?
”Ja, jeg var i lang tid forelsket i Montana bogkasserne. Jeg tror også at de godt kunne passes ind på et tidspunkt uden at det ødelægger stilen i lejligheden. Ellers kan jeg godt lide den nye dråbestol i mintgrøn og grå. Så er der også y-stolen fra Wegner, den er så fin. Den er et statement i sig selv.

Hvilke farver og materialer foretrækker du at indrette med?
”Det synes jeg er lidt svært. Hvis du spørger mig sådan i det hele taget, så kunne jeg godt finde på at sige lyse farver, men på den anden side så er det jo slet ikke det jeg har. Jeg kan godt lide mørkt træ. Jeg er egentlig ikke til farver som sådan og så kigger man rundt og ser, at der alligevel er meget orange og andre farver”.

“Materialemæssigt er træ og plexiglas fint. Mit lille bord ved siden af sengen er et jeg købte på et marked i Amsterdam og så har jeg også makeupkasserne i soveværelset. Da det er en lille lejlighed er plexi-tingene heller ikke så tunge, når man netop har et par af de mørke træmøbler”.

DSC_0324DSC_0322DSC_0345– De smukke æsker ovenpå Kristines klædeskab har hun fået tilsendt tøj i, når hun har handlet på netshoppen matchesfashion.com.
DSC_0304DSC_0334DSC_0309– Den store plexiglaskasse på væggen, samt den lille trææske til opbevaring, er fra HAY. Plexiglasholderen som holder styr på Kristines neglelak og makeup, er fra Søstrene Grene.

Er du nysgerrig efter mere af BLAA NORD? Følg bloggen på Bloglovin, Facebook og Instagram.

Posted in: Boliginspiration, Boligreportager, Interiør

2 thoughts on “Boligreportage // Rene linjer og masser af personlig historie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *