Boligreportage // A detailed and personal home Part 2

I går kunne i se 1. del af Mette og Sørens dejlige hjem, som jeg ikke er i tvivl om, at jeg ikke er ene om at være faldet lidt (læs: meget) for. Hvis i er mindst lige så vilde med det i har set indtil videre, som jeg er, er jeg sikker på at i også vil kunne lide den resterende del, som jeg har til jer her.

DSC_9677Tip: Den fine is-uro af hama perler har Mette og Søren selv lavet. Gør kunsten efter og skab din egen, personlige uro. Her er der brugt en metalring fra en gammel lampeskærm til at fæstne ophængene i. 

Det store, grønne bogstav over Saras seng stammer fra den isenkræmmerbutik, som Mette’s farfar engang ejede, i Strandbygade i Esbjerg. Henover facaden stod der Aksel E Andersen, hvoraf Mette og Søren har fået bogstaverne til Aksel. Den resterende del af bogstaverne hænger, som i kunne se i går, på stueetagens badeværelse.

Tre hurtige – tæt på Mette & Søren
Hvad gør jeres hjem til noget særligt?
”Projektet kunne gå to veje. Enten gik vi fra hinanden eller også blev vi mega tætte. Jeg har oplevet en masse nye sider af Søren som jeg ikke har set før, i forhold til alt det han har vist han kunne lave. Huset repræsenterer for mig, hvor meget min mand kan og hvor meget vores forhold kan. Når man kan det sammen som vi har gjort, kan man alt. Vi har fået det som vi gerne ville have det i huset og føler ikke, at vi er gået på kompromis med noget. Der ligger mange følelser i et hus, når man selv har været i gang som vi har”.

Er det huset for altid eller venter et nyt husprojekt forude i fremtiden?
”Nej det gør der ikke. Nu skal vi snart have et barn og så skal vi bare have det godt her. Men engang om mange år kunne det måske være fedt at komme ind til byen. Jeg tror altid vi vil have behov for at ændre noget, men så tror jeg mere at det bliver med indretningen. Der er også stadig en hel kælder som Søren kan gå at pille i, men er da uvist om vi bliver rastløse, når vi ikke har mere at lave i huset”.

Har du et yndlingsrum?
”Lige nu er det nok Saras værelse. Ikke på grund af rummet, men tingene. Ellers er jeg rigtig glad for spisestuen og køkkenet. Især murstensvæggen i spisestuen synes jeg er rigtig fin. Er dog svært at vælge – vi går hele tiden rundt og snakker om, hvor skønt huset i det hele taget er, og hvor glade vi er for det vi har fået os her. Vi kan gå og føle os helt forelskede i huset”.

DSC_9681 DSC_9669DSC_9692

Mette om indretning
Hvor ofte flytter i rundt på jeres ting?
”Det sker indimellem at der bliver flyttet rundt på tingene. Jeg kan godt lide at gå og rykke lidt på billeder, lamper og sådan, så man ikke skal kigge på det samme hele tiden. Tingene har ikke en fast plads herhjemme”.

Hvad tænker du over og hvor finder du inspiration når du indretter?
”Jeg henter meget inspiration fra Instagram. Synes at det er meget det samme i boligbladene, så fint man kan hente inspiration andre steder fra. Vi får tit at vide, at hjemme hos Mette og Søren, er det sådan et loppemarked-hjem”.

Har du et godt indretningsråd?
”Det handler for mig om at finde en masse ting jeg godt kan lide og så ikke at være bange for at sætte det sammen. Det behøver ikke at være det samme farvetema, hedde det samme eller komme fra samme mærke. Man behøver ikke at være bange for at sætte forskellige ting sammen, man kan jo altid ændre det igen. Vær ikke bange for at ændre noget. Sælg det du ikke kan bruge længere”.

DSC_9714 – Det flotte, blå leopardsengetøj er fra Soft Gallery og sengen er et genbrugsfund. Varmen i det mørke træ, står utrolig flot til de hvide vægge og gulve, og skaber en god kontrast.
DSC_9711DSC_9717

– Det fine, blyindfattede vindue ind til badeværelset, er endnu et af husets unikke særpræg. Søren har selv været i gang med kittegrej og monteret glasset. Den enkelte blå rude udgør en super fin detalje. 
DSC_9722DSC_9701DSC_9696DSC_9730Husets øverste etage, helt oppe under taget, er gjort til lidt af en herredrøm. Endevæggen holder styr på Sørens gamle spillekonsoller og mange spil. I karnappen til venstre skal der laves hyggeområde med madrasser og puder. Og tjek så lige det super seje gulv. Jeg er helt vild med, at de har malet det grønt.

Generelt synes jeg at Mette og Søren har fundet på mange flotte og kreative løsninger i deres hjem og der er helt sikkert en masse inspiration at hente til egne projekter, hvis man selv står for at skulle i gang med renovering af hus/lejlighed eller blot indretning og forandring i hjemmet. Tak fordi vi måtte kigge med indenfor.

Hvis du sidder derude efter at have set denne boligreportage og tænker at du kender en, hvis hjem du er tosset med, eller synes at du selv har et hjem der ville være noget at få  her på bloggen, så skriv mig endelig en mail. 

Er du nysgerrig efter mere af BLAA NORD? Følg bloggen på Bloglovin, Facebook og Instagram.

Posted in: Boligreportager

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *